Обереги для миротворців

2014-09-11

Сьогодні наша країна переживає, мабуть, найтяжчі свої часи від початку її незалежності. І зараз українська нація має бути згуртована, як ніколи, щоб довести, що вона сильна, собі і всьому світові.

Нині кожен небайдужий громадянин підтримує національну армію – всіх тих відважних героїв, які ризикують своїм життям заради нашого. І не важливо чи це матеріальна допомога, чи моральна підтримка їх бойового духу.

Так, ще на початку літа маленькі вихованці Хотівського НВК «Загальноосвітня школа I-III ступенів – гімназія», що у Київській області, намалювали малюнки, які направили в зону АТО до батальйону патрульної служби особливого призначення «Миротворець». У свої творіння діти вклали частинку душі. Малювали різне - хто українські символи, хто солдат у бою, а хтось такий жаданий мир.

Ці ще такі дитячі зображення вже по-дорослому передають розуміння того, що відбувається. І весь час, поки бійці відстоювали мир на нашій території , ці малюнки надихали їх. Вони нагадували героям про дім та про те, що на них чекають.

На жаль, додому повернулися далеко не всі. Деякі з тих бійців, що залишились живими, вирішили подякувати своїм маленьким янголам-охоронцям, які підтримували своєю творчістю та вселяли віру у світле майбутнє.

До хотівської школи «миротворці» Сергій Федун та Микола Омельченко приїхали разом з представниками відділу соціально-гуманітарної роботи Національної академії внутрішніх справ та Народного ансамблю пісні і танцю НАВС. Бажаючих поспілкуватися з гостями виявилося скільки, що актова зала не змогла вмістити всіх одразу, тому для маленьких патріотів було влаштовано дві зустрічі. Хлопчики і дівчатка спілкувалися з бійцями, радо вітали їх з поверненням. Серед малюнків діти знаходили свої, а герої, в свою чергу, дякували малечі за підтримку. «Ваші малюнки для нас – це обереги, це часточка нашого дому, вони були моральною підтримкою і додавали нам сили», - наголосив Сергій Федун.

У свою чергу директор школи Наталія Неруш зазначила, що сьогодні для дітей відбувся незабутній урок патріотичного виховання, який вони ще довго згадуватимуть.

Все завершилося святковим хороводом та виконанням гімну України, який кожен з учнів знає напам'ять.

Ганна Вербило,

ВЗГ НАВС

Кiлькiсть переглядiв: 200

Коментарi