Хотівський фестиваль «Древо роду»

2014-09-21

День села 2014

21 вересня на території Хотівського НВК відбувся традиційний сільський фестиваль «Древо роду», який цього року був присвячений героям та борцям за свободу України. 21 вересня — Міжнародний день миру, який відзначається як день глобального припинення вогню і відмови від насильства. Щороку в цей день люди на 5 континентах беруть участь у ході, висловлюючи підтримку ідеї миру у всьому світі. Хода Миру є можливістю для людей усіх національностей, культур та ідеологій виразити готовність об'єднати зусилля для встановлення міцного миру, задуматися про мир, зробити щось заради миру. Саме Ходою миру розпочався фестиваль «Древо роду», потім була проведена молитва за мир і діти випустили в небо голубів. Фестиваль продовжився на шкільному стадіоні показом військового спорядження, одностроїв різних історичних епох та жіночого історичного одягу, в якому приймали учать члени військово-історичних клубів «Повстанець», «Курінь печерської реєстрової сотні київського реєстрового полку» та жителі села Хотів.

Після цього дійства заходи продовжувались на стадіоні та частково перемістилися на подвір’я Хотівського НВК, де були організовані Хотівська січ для хлопців та чоловіків, літературна кав’ярня, майстер-класи, простір хотівської громадської організації «Жіноча громада», творчий простір від майстерні Олесі Теліженко та ярмарка народних умільців та виробників сіл Хотів, Круглик, Кременище. Також була споруджена мала фольклорна сцена, на якій виступали хотівський хор, дитячий фольклорний гурт «Будимир», хотівський фольклорний гурт «Радуйся», кобзар Андрій Селецький, гурт «Роксоланія».

Вечірня програма почалась відкриттям виставки витинанок Світлани Рак «Древо звитяжного роду» та виставки дитячих робіт «Моя щаслива планета» родинного центру «Мамаї». На завершення свята був проведений вечір-посвята «Герої не вмирають», учасники якого створили теплу та проникливу атмосферу і не залишили байдужим жодного глядача у залі. Гостем фестивалю стала народна артистка України співачка Марія Бурмака, яка щедро подарувала свої пісні усім присутнім.

Кiлькiсть переглядiв: 193

Коментарi