• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ У ТЕРНОПОЛІ

НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ У ТЕРНОПОЛІ

2014-05-16

Науково-практична конференція у Тернополі

15-16 травня 2014 року в ТНВК «Школа-ліцей № 6 ім. Н. Яремчука» відбулася науково-практична конференція на тему: «Автономність і самоврядність в освітній галузі». Організатором конференції були: Міжнародний «Партнер-клуб» (президент Г.С.Сазоненко) та школа-ліцей № 6 ім. Н. Яремчука (директор – О.М.Остапчук).

В роботі конференції взяли участь кращі директори з Луцька, Хмельницького, Рівненської області, Миколаєва, Кіровограда, Києва, Київської, Львівської і Тернопільської областей, працівники Тернопільського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (директор Ю.В.Буган); кадровий резерв керівників навчальних закладів Тернопільської області, директори шкіл м. Тернополя та начальник відділу департаменту загальної середньої освіти Міністерства освіти і науки Олена Володимирівна Царьова.

Директор Хотівського НВК Неруш Наталія Василівна як член Міжнародного освітянського “Партнер-клубу» також брала участь у роботі конференції.

З доповіддю про автономність і самоврядність в освітній галузі виступила Г.С.Сазоненко. Доповідач також зупинилася на окремих концептуальних засадах нової редакції Закону України «Про освіту» та атестації навчальних закладів.

Про фінансову сторону розвитку закладів розповів директор Київського фінансового ліцею, шеф-редактор журналу «Директор школи» Юрій Володимирович Шукевич.

Учасники конференції ознайомилися з презентаціями навчальних закладів, директори яких стали переможцями конкурсу «Директор школи» в своїх областях. Презентувала Хотівський НВК і Неруш Н.В., яка стала лауреатом всеукраїнського конкурсу «Директор року – 2014».

Виступила на конференції і директор Сімферопольської української гімназії Наталія Іванівна Руденко. Вона розповіла про події навколо її гімназії, про те, як її звільнили з посади директора та події в Криму.

Учасники конференції прийняли рішення:

1. Акумулювати концептуальні засади нової редакції Закону України «Про освіту» та Положення про атестацію навчальних закладів в редакції журналу «Директор школи» (шеф-редактор Ю.В.Шукевич).

2. Обговорити на серпневих конференціях питання про необхідність зменшення документообігу в навчальних закладах, зокрема наказів, інформацій про виконання доручень різноманітних інституцій. Підготувати з цього приводу пропозиції з наступним висвітленням на сторінках журналу «Директор школи».

3. Започаткувати щорічне проведення в травні на базі ТНВК «Школа-ліцей № 6 ім. Н. Яремчука» Фестивалю педагогічних ідей

Кiлькiсть переглядiв: 254

Коментарi