«Учень року – 2014»

2014-05-29

Учень року 2014

Протягом 2013/2014 навчального року у нашому навчальному закладі усі активні, творчі та обдаровані учні 5 – 8-х класів мали можливість долучитися до участі у програмі «Учень року», головна мета якої полягала у допомозі обдарованим та здібним учням обрати акмеологічну стратегію життєздійснення, що базується на прагненні до гармонізації світоустрою через гармонізацію особистості. Адже не всі люди однакові і не всі діти можуть бути відмінниками, але вони можуть бути гарними спортсменами, любити і берегти природу, піклуватися про тих, хто має якісь обмеження, бути просто гарними людьми. Тому, кожна дитина отримала можливість обрати свій шлях діяльності і розкрити свій талант там, де це можливо природно.

На шкільному стенді упродовж року висвітлювалася інформація динамічного зростання кожного учасника у обраних ними напрямках, і кожен мав можливість спостерігати як за власними успіхами, так і за успіхами своїх друзів. Обов`язковою умовою для всіх учасників було оформлення та ведення особистого портфоліо зі своєрідним підтвердженням власних здобутків, зробленої роботи, на підставі чого заносилася відповідна кількість балів до рейтингової таблиці щомісяця.

29 травня 2014 року в актовій залі НВК відбулася Перша учнівська конференція з підведення підсумків роботи в рамках програми «Учень року» та нагородження дипломами її учасників.

Конференцію відкрила керівник даного проекту, Лівінська Людмила Василівна, яка розповіла про поточну роботу та наголосила на високій активності дітей протягом усього навчального року. Педагогом було зазначено, що програма «Учень року» продовжуватиметься і у наступному навчальному році, тому ті, хто ще вагалися щодо участі в ній, можуть долучитися до її цьогорічних п`ятдесяти двох учасників і наполегливою працею розвивати свої таланти, йти до своєї життєвої вершини.

Зі словами вітання до учасників конференції звернулася директор Хотівського НВК, Неруш Наталія Василівна, яка подякувала усім дітям за активну участь у програмі «Учень року» та наголосила на важливості правильно обирати пріоритети у своєму житті та постановці першочергових цілей.

Слово мали і учасники програми, які щирими думками-словами розповіли про свої враження від участі в ній, викликавши і сльози, і радість за те, що дають надію на світле, достойне життя у заможній Україні.

Особливо активно діти відреагували на інформацію про вручення на святі Останнього дзвоника іменних одноразових стипендій переможцям конкурсу та «спринтерам» (тим, хто досягнув гарних результатів) від голови Хотівської сільської ради, Безпечного Миколи Григоровича.

Радісна атмосфера, яка була головною особливістю цього дійства, дає підстави говорити про те, що ми на вірному шляху, а головне те, що діти свідомо обирають СВІЙ життєвий шлях – шлях успіху, добробуту та процвітання всієї громади.

Кiлькiсть переглядiв: 192

Коментарi