Зустріч з письменниками

2019-02-22

22 лютого в нашій школі відбулась цікава подія – зустріч з поетами та письменниками – представниками сучасної української дитячої літератури. В рамках проекту «Книгарня на колесах» до нас завітали поет Анатолій Качан, письменниця Марина Рибалко, Алла Гутніченко та Ольга Купріян.

Анатолія Леонтійовича Качана першими зустрічали найменші – учні 1-х класів. Вчитель за освітою та поет за покликанням душі, автор щедро ділився ідеями, як можна працювати із віршем. А діти у відповідь це з радістю демонстрували: декламували вірші, заспівали пісню, принесли малюнки до прочитаних творів. Маленький майстер-клас з вправляння у скоромовках поет запропонував першокласникам як щоденну корисну вправу, адже знає, що сучасні школярі, на жаль, віддають перевагу німому спілкуванню з гаджетами. А повчальний вірш «Мобільні розмови» автор прочитав у дуеті з ученицею 1-Б класу Уляною Пантелеєвою. Гумористичні вірші поета найбільше сподобались першачкам.

Також цікавою була зустріч учнів других класів із дитячою письменницею Аллою Гутніченко, яка познайомила дітей із героями своєї книги «Незвичайні професії», з неймовірними мрійниками, що обрали собі різні професії, незвичайні та потрібні. На сторінках книги школярі розглядали надзвичайно цікаві ілюстрації, грали в ігри, розшифровували слова. Учні були захоплені книгою і дізналися багато корисного.

Приємно, що наші діти мають змогу зустрічатись з відомими авторами. А ще дізнаються більше про наше село Хотів, багате талантами. Адже одна з гостей, письменниця Марина Рибалко – хотівчанка. Вона щодня приходить до нашої школи, але як мама першокласниці. Також Марина активно допомагає художньо оформити приміщення школи.

Сьогодні учні початкових класів не тільки записали в інтерактивну інформаційну стрічку нові для себе імена українських поетів та письменників, а й мали змогу особисто з ними познайомитись.

А старшокласники зустрілись з письменницею Ольгою Купріян у Хотівській кав’ярні-книгарні «Без меж». І тем для бесіди було безліч, адже герої творів Ольги – однолітки наших учнів. Та й тематика книги, яку презентувала письменниця, близька молодим людям. Це – «Щоденник Лоли» за мотивами серіалу «Школа». Затишна атмосфера кав’ярні сприяла розмові, яка пройшла з користю для всіх присутніх. /Files/images/22022019/IMG-dbcccfab640485df4d8d1e1ce251bbd1-V.jpg/Files/images/22022019/IMG-dabb11c4511f7a8a9296851e6c702dc9-V.jpg/Files/images/22022019/IMG-6456bbd809004c873a0f8b3dd34dfdb5-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 339

Коментарi