• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Друге заняття майстер-класу «Компетентнісний підхід до викладання шкільного курсу історії»

Друге заняття майстер-класу «Компетентнісний підхід до викладання шкільного курсу історії»

2018-02-08

8 лютого 2018 року на базі Хотівського НВК Києво-Святошинського району учителькою історії Лівінською Людмилою Василівною для вчителів Київщини було проведено друге заняття майстер-класу «Компетентнісний підхід до викладання шкільного курсу історії». Заняття розпочалося з психологічної вправи "Асоціація", у ході якої педагог використала один із методів таксономії Б. Блума "ромашку Блума" ("ромашку запитань"). Присутні на занятті вчителі охоче долучилися до виконання тренінгової вправи та із задоволенням і користю послухали інформацію про типи запитань та їх значення у застосуванні на практиці. Продовжуючи заняття, Людмила Василівна поділилася досвідом з використання у своїй практиці елементів критичного мислення, які, за її словами, допомагають і учням, і вчителю вільно використовувати розумові стратегії для формування обґрунтованих висновків і оцінок, прийняття виважених рішень. За допомогою схематичних зображень вчителька розповіла як можна, використовуючи прості прийоми, вибудовувати аргументовану думку, переконувати співрозмовника у істинності та правдивості своїх тверджень.

Фінальним акордом майстер-класу було практичне заняття, на якому учні 6 (10)-А гімназійного класу, працюючи в групах з документальними матеріалами, показали не тільки ґрунтовні знання з історії, а й вміння ставити конкретні запитання і лаконічно давати відповіді на них, цитувати документ і аргументовано висловлювати свою думку, слухати однокласників і підтримувати їх у нетипових ситуаціях... А головне, що діти щиро проявляли свої справжні емоції і хвилювання за українців, долю нашої держави на різних етапах її історичного розвитку.

Закінчилося заняття жвавим обговоренням інформації, отриманої від педагогічної зустрічі. Всі присутні висловили глибокі слова вдячності Людмилі Василівні за організацію роботи майстер-класу, цікавих і розумних учнів.

Кiлькiсть переглядiв: 242

Коментарi