• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Всеукраїнські Сковородинські навчання «Пізнай себе»

Всеукраїнські Сковородинські навчання «Пізнай себе»

2017-12-08

Грудень - місяць, багатий на розмаїті свята й визначні дати. Так 3-го грудня культурний світ відзначав 295-ту річницю з дня народження видатної людини – просвітителя, письменника, педагога, музиканта, співака, відомого в усьому світі українського мандрівного філософа Григорія Савовича Сковороди. Хотівський НВК також долучився до Всеукраїнських Сковородинських навчань «Пізнай себе», які з жовтня 2017р. поширюються всією країною.

7-го грудня 2017р. відбулася шкільна науково-практична конференція, присвячена Дню Наума та Всеукраїнським Сковородинським навчанням «Пізнай себе». Учні 6-А гімназійного класу Хоменко Микола, Ногачевська Христина, Барбул Анастасія та Галюк Юлія представили свої дослідження життя, творчої спадщини та культурософії (методології мудрості) Григорія Сковороди.

8 грудня учні 5-х та 6-х класів були запрошені до актової зали, де стали глядачами незвичайного дійства.

В рамках проекту «Діячі України», який проводиться в нашому НВК вже третій рік, учні 8-А та 9 класів презентували морально-світоглядну систему Григорія Сковороди. Культура, в розумінні Сковороди, - це «друге, духовне, народження людини» з духовного зародку в серці через відкриття нею «заповітного, священного в собі». Школярі з цікавістю спостерігали за тим, як старшокласники інсценували зустріч мандрівного філософа з прихильниками й опонентами, почули відомі афоризми Григорія Савовича. Мультимедійна презентація доповнювала враження від побаченого й почутого.

Також школярам була представлена літературно-музична композиція «Світ ловив мене, та не спіймав», підготовлена учнями 5-А гімн., 5-Б гімн., 3-А гімн. класів. Підлітки почули байки, громадянську й філософську лірику, афоризми Григорія Сковороди, із захопленням насолодились звуками живої флейти.

І на завершення учні побачили фільм із циклу «Великі Українці - Григорій Сковорода», знятий журналістами телеканалу Інтер.

В українцях має визріти внутрішня потреба засвоїти й запровадити в життя морально-світоглядне вчення духовного подвижника мудреця Сковороди. Дуже добре, що школярі долучаються до цього процесу.

Кiлькiсть переглядiв: 284

Коментарi