Музей Майдану

2017-02-23

20 лютого - скорботний день у календарі новітньої історії України. Три роки тому у цей день сталися наймасовіші розстріли майданівців.

23 лютого в Хотівському НВК відбулася зустріч учнів 9-11 класів із заступником директора Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності Антоніною Піпко. Вона розповіла як відбувалася революція, що спонукало до акцій протесту, в яких загинуло багато невинних людей - героїв «Небесної сотні».

Чому ми називаємо цей день Днем Гідності та Свободи? Що змінилося в нашому житті після подій на Майдані? Чому українці не мають права на поразку? Про все це пані Антоніна говорила зі старшокласниками школи. Діти переглянули фото – та відеохроніку подій Майдану. На заході був присутній син Володимира Кульчицького, одного з героїв «Небесної сотні». Андрій Кульчицький теж був учасником усіх революцій на Майдані, починаючи з 1990 року. Тому діти з цікавістю і повагою слухали розповідь про те, що там відбувалося в листопаді 2013 – лютому 2014 роках. В учнів виникло багато запитань, на які пан Андрій дав вичерпні та правдиві відповіді.

Ця зустріч справила на дітей величезне враження. Кожен з присутніх учнів пережив подумки події на Майдані.

Наприкінці заходу Антоніна Піпко запропонувала присутнім написати як кожен розуміє поняття «свобода» та «гідність», а також подарувала свою книжку «Кілька історій про історію».

Кiлькiсть переглядiв: 168

Коментарi