• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районний семінар вчителів предмету «Захист Вітчизни» та практичне заняття «Прийоми і правила стрільби із стрілецької зброї»

Районний семінар вчителів предмету «Захист Вітчизни» та практичне заняття «Прийоми і правила стрільби із стрілецької зброї»

2016-03-16

/Files/images/novini/zahist_vtchizni_semnar_2016/Личное 695.JPG

16.03.2016 року у Хотівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія» відбувся районний семінар вчителів предмету «Захист Вітчизни» та практичне заняття «Прийоми і правила стрільби із стрілецької зброї»

Відкрив семінар методист РМЦ Тосіч Ю.А., який ознайомив присутніх з планом проведення заходу.

Директор Хотівського НВК Неруш Н.В. презентувала військовим керівникам навчальний заклад, розповіла про напрямки національно-патріотичного виховання та представила гостей – Голову ГО «Український легіон» полковника запасу Стеценка С.О. та інструктора зі стрілецької підготовки майора запасу Ногачевського О.Ф.

Громадська організація «Український легіон» створена у липні 2014 року та основою своєї статутної діяльності має сприяння органам державного управління і місцевого самоврядування у зміцненні оборони країни, зокрема воєнно-патріотичне виховання громадян і підлітків та розвиток і популяризацію воєнно-прикладних видів спорту.

/Files/images/novini/zahist_vtchizni_semnar_2016/Личное 627.JPGЗавдяки зусиллям організації за період майже двох років пройшло та проходять навчання понад 2600 чоловік, зокрема і учні шкіл Дарницького і Голосіївського районів м. Київ, за такими програмами підготовки:

- стрілецька підготовка;

- тактична підготовка;

- орієнтування на місцевості та військова топографія;

- інженерна підготовка;

- невідкладна долікарська підготовка.

Вчитель предмету «Захист Вітчизни» Павлюк С.П. ознайомив присутніх з організацією роботи з військово-патріотичного виховання в умовах сучасного навчального закладу на прикладі Хотівського НВК та провів практичне заняття зі стрільби з учнями 10 класу у шкільному тирі, обладнаному за сприяння членів ГО «Український легіон».

/Files/images/novini/zahist_vtchizni_semnar_2016/Личное 734.JPGНа виконання Указу президента України від 12 червня 2015 року №334/2015 «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді» та наказу Міністерства освіти і науки України від 16 червня 2015 року №641, яким було затверджено Концепцію національно-патріотичного виховання дітей та молоді, ГО «Український легіон» запропоновано створити пілотний проект військово-патріотичного клубу для дітей школи та молоді згідно програми Міністерства освіти і науки «Захист Вітчизни» на базі Хотівського НВК за погодженням з відділом освіти Києво-Святошинської РДА.

Всі учасники семінару також мали можливість відвідати експозицію шкільного музею, присвячену життєдіяльності Левка Лук’яненка, і відкриту з нагоди вручення йому Шевченківської премії 2016 року в галузі «Журналістика і публіцистика».

Кiлькiсть переглядiв: 244

Коментарi