Воскресну нині. Ради їх…

2016-03-10

/Files/images/novini/shevchenko_2016/Левко_Лук\'яненко_Хотів_2016.jpg

«Я уявляю українців як дерево: від стовбура воно вростає в землю і від стовбура воно вростає в небо. Коріння — це наша минувшина. Під ногами в нас не бездушна твердь, щоб ступати на неї ногами, а грунт, политий потом і кров'ю наших дідів-прадідів. І від міри нашого знання цього минулого залежить, що теперішні українці можуть взяти собі до свого духовного і практичного вжитку. Як у дерева коріння вбирає із землі вологу і подає її по стовбуру вгору, так і наші пращури передають нам з-під землі особливості нашого тіла і темпераменту, передають нам свою витривалість і життєву силу. Що глибше людина знає свій родовід, то глибше її коріння і потужніше вона стоїть на землі, й успішніше витримує різні вітрогонні хвилі на шляху свого життя…

Я абсолютно впевнений, що над Україною є воля Божа, і що Господь Бог нас проводить через випробування, для того, щоб зробити із населення України справді українську націю.»

«Шлях відродження», том 13

10.03.2016 р. у Хотівському НВК «Загальноосвітня школа І- ІІІ ступенів-гімназія» відбувся урочистий вечір з нагоди вшанування Левка Григоровича Лук’яненка - лауреата Шевченківської премії 2016 року в номінації «Публіцистика і журналістика» за зібрання творів у 13 томах «Шлях до відродження» та до 202-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

У шкільному музеї відкрилась виставка «Дорога свободи», присвячена життєтворчості Левка Лук’яненка.

На урочистостях були присутні українські політв’язні, борці за свободу України,відомі громадські та політичні діячі. Серед гостей – поет Дмитро Павличко, сестра поета-дисидента Василя Стуса Марія Стус, Раїса Руденко та інші.

Учні Хотівського НВК, які проявили себе в гуманітарній сфері були нагороджені відзнаками та отримали в подарунок книги лауреата Шевченківської премії.

Під час дійства голова Києво-Святошинської РДА Смірнова Мирослава Михайлівна нагородила почесними знаками хотівчан - учасників АТО.

У святковому концерті взяли участь учні Хотівського НВК та гурт «Хорея козацька».

Богдан Мироненко, учень 4 гімназійного класу

Кiлькiсть переглядiв: 208

Коментарi