Хотівський фестиваль «Древо роду»

2015-09-20

Відбувся черговий хотівський фестиваль «Древо роду», присвячений Дню села. Як і в попередні роки всі основні події відбувались на території Хотівського НВК, але цього разу – впродовж двох днів. 19 вересня на шкільному стадіоні стартувала спортивна програма, в рамках якої пройшли змагання з міні-футболу, волейболу, настільного тенісу, рукоборства. Поряд із дітьми змагались ветерани спорту сіл Хотів, Круглик, Кременище, демонструючи чудову форму та пропагуючи здоровий спосіб життя.

20 вересня відбулось урочисте відкриття фестивалю. Хотівський сільський голова Микола Григорович Безпечний та почесна гостя свята голова Києво-Святошинської РДА Мирослава Михайлівна Смірнова вшанували родини хотівчан, які відправили своїх синів, чоловіків, батьків на службу до лав Української армії, а також тих, хто демобілізувався (серед них - і учасники АТО). Спільне виконання Гімну України, молитва за Україну з вуст дітей, чудовий спів, хореографічний флешмоб створили атмосферу справжнього свята, об’єднавши всіх присутніх.

Потім директор Хотівського НВК Наталія Василівна Неруш презентувала великий освітній проект, який буде розгортатись протягом року на базі виставки "Діячі України".

Група сучасних молодих художників створили серію плакатів діячів науки, культури, мистецтва, історії. Серед них і класики літератури, і вчені, і духовні авторитети нації, і політичні діячі XX століття. Виставка відкрилась у шкільній галереї за участі Героя України Левка Григоровича Лук’яненка, Народного вчителя України Ганни Стефанівни Сазоненко, Голови Києво-Святошинської РДА Мирослави Михайлівни Смірнової, Хотівського сільського голови Миколи Григоровича Безпечного та в присутності багатьох учнів, вчителів та батьків.

Головна мета проекту – пошук оригінальної та нешаблонної подачі для дітей історій про видатних українських діячів, їх біографій, творчості, відкриттів. Через оригінальність образів, які мають прочитуватись одразу, завдяки сучасній та мистецькій подачі, проект має зацікавити дітей по-новому подивитись на класичні підручникові образи видатних діячів України. Шляхом досліджень, наукових експедицій та творчих експериментів, мандруючи музеями та цікавими сторінками творчих біографій сподіваємось діти робитимуть для себе нові відкриття.

Діячі України - це свіжий та неочікуваний погляд на видатних діячів, втілений мовою сучасного графічного мистецтва. Діячі України - це одночасно і мистецький проект, і освітній, і науковий.

Молоді художники – творці виставки з клубу ілюстраторів «Пікторік», а саме Олег Грищенко, Анна Сервіра, Анастасія та Тетяна Денисенки, Ілля Угнівенко, Юлія Тверітіна, провели під час відкриття майстер-класи зі створення плакатів-портретів, пейзажів вигаданих планет, погрались з найменшими відвідувачами виставки в кубізм.

Протягом дня на подвір’ї школи кожен з присутніх на фестивалі міг знайти для себе цікаве і корисне заняття та добре відпочити. Тут вам і простір творчості для дітей від 2-х років з клубом свідомого батьківства «Пузлик», і простір літератури для дітей та дорослих від видавництв Старого Лева, Веселка за участі братів Капранових, Дзвінки Матіаш та інших, і творча майстерня від дизайнера Олесі Теліженко, і простір здоров’я з хотівською ГО “Жіноча громада», і простір доброчинності з плетінням маскувальних сіток, збором благодійних коштів, речей для родин-переселенців та книжок, які будуть передані дітям на Донеччину та Луганщину. І звичайно ж – ярмарок традиційних ремесел та видавництв, майстер-класи для дітей, виступи фольклорних гуртів на сцені на зеленому пагорбі.

На вечірній сцені Фестивалю «Древо роду» виступили сестри Тельнюк у супроводі духового оркестру та групи «Побачимось зранку» і «Дримба та дзиґа».

Кiлькiсть переглядiв: 284

Коментарi