Освітній проект "Діячі України"

2015-08-31

/Files/images/novini/poster_HOTIV_A3.jpg

Великий освітній проект, який буде розгортатись протягом року на базі виставки "Діячі України". Виставка відкриється у шкільній галереї 20 вересня на фестивалі "Древо роду".

Головна мета проекту – пошук оригінальної та нешаблонної подачі для дітей історій про видатних українських діячів, їх біографій, творчості, відкриттів. Група сучасних молодих художників створили серію плакатів діячів науки, культури, мистецтва, історії. Серед них і класики літератури і, і вчені, і духовні авторитети нації, і політичні діячі XX століття. Через оригінальність образів, які мають прочитуватись одразу, завдяки сучасній та мистецькій подачі, проект має зацікавити дітей по-новому подивитись на класичні підручникові образи видатних діячів України. Шляхом досліджень, наукових експедицій та творчих експериментів, мандруючи музеями та цікавими сторінками творчих біографій сподіваємось діти робитимуть для себе нові відкриття.

Діячі України - це свіжий та неочікуваний погляд на видатних діячів, втілений мовою сучасного графічного мистецтва. Діячі України - це одночасно і мистецький проект, і освітній, і науковий.

Так сталося, що досить новий проект «Діячі» ще не встиг потрапити до шкільних галерей та підручників, а вже отримала високу оцінку на найвищому рівні, у колі мистецької еліти України та за її межами. Такі виставки вже відбулися у Львові, Одесі на Книжковому Арсеналі в Києві, в міжнародному аеропорту "Бориспіль", в Адміністрації Президента України, збірку плакатів «Діячі України» вже закупили до Бібліотеки Конгресу США.

Хотівський НВК стане першою в Україні сільською школою, яка зустріне діячів. Запрошуємо усіх на відкриття проекту "Діячі України" 20 вересня, а дітям бажаємо натхненного "знайомства по-новому" з видатними українськими діячами.

Кiлькiсть переглядiв: 199

Коментарi