• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Проект для дітей та батьків "Книгарня на колесах"

Проект для дітей та батьків "Книгарня на колесах"

2015-08-31

/Files/images/novini/Knygarnia na Kolesax.jpg

Проект для дітей та батьків "Книгарня на колесах" започатковується в с.Хотів з метою популяризації книги, зокрема сучасної української книги для дітей; з метою створення спеціального середовища для читання та заохочення дітей до читання. Через зустрічі та спілкування з письменниками, ілюстраторами, видавцями діти зможуть глибше зануритись у прекрасний світ книги. Сьогодні до написання і створення дитячої літератури залучена мистецька та інтелектуальна еліта країни, а також надзвичайно талановита молодь, яка втілює нові баченням, що робить книгу сучасною та цікавою.

Кожного місяця до школи будуть приїздити представники найкращих українських видавництв для поширення і популяризації своїх видань. Ми запрошуємо усіх батьків стати активними учасниками проекту, створювати родинні, домашні бібліотеки наповнюючи їх кращими зразками сучасних книг і читати разом з дітьми навіть в умовах зайнятості та браку вільного часу.

Цей проект має стати на шлях подолання стереотипу про те, що сучасна сільська молодь та діти не читають книжок.Створюючи цей проект як родинний усвідомлюємо пряму залежність між тим, якщо читають батьки – будуть читати і діти.

Варто сказати, що останні найбільш відомі книжкові події у країні (Книжковий Арсенал у Києві та Форум Видавців у Львові, на яких стояли кількагодинні черги протягом тижня), показали, що книга як жанр не втрачає своєї актуальності у сьогоденні навіть в умовах надзвичайної конкуренції, яка створена сучасними технологіями.

Читання книг сьогодні визначає свободу наших дітей у майбутньому. Свободу мислення, що є одним із головних завдань для формування особистості в нових умовах життя, які формуються в країні сьогодні.

Наступним логічним кроком цього проекту має стати відкриття невеличкої книгарні у нашому селі.

Кiлькiсть переглядiв: 373

Коментарi